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cheeseevent switzerland emmental

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Experience bygone times and make your own cheese in a Stöckli from 1741 as a team.

Cheese like in the old days

Under the guidance of an experienced cheesemaker, you will process 200 litres of milk over an open fire. This produces two loaves of Stöckli cheese, each weighing about eight kilos. The loaves are cared for and maintained on site by the cellar master. After four months of maturing, the cheese is sent to a Swiss address or you can drive to the beautiful Emmental and pick it up yourself.


Make cream cheese

If you prefer to take the result of your trip home immediately, you have the possibility to process forty litres of milk into five kilos of cream cheese in one hour together with a specialist. After a further hour of pressing and draining, you can take the delicacy home and surprise your loved ones at home with it.


Guided tour

On the tour of the show dairy you will learn exciting facts about the history of Emmentaler AOP and its production. An expert will guide you through the four generations of cheese. You will see how cheese production has changed over the centuries. Of course, you will also be able to taste the different types of AOP and finally learn how the holes in Emmentaler come about. Such a guided tour is available in German, English, French, Italian or Spanish at any time during opening hours.




Size of group

5 to 25 people


Duration

around 2 h


Implementation

all year round
Cheese:
April 1 to October 31: 9 a.m., noon, 3 p.m.
1 November to 31 March: 10 am, 1 pm


Location

Emmental Distanz show map


Languages

German, French, English, Italian, spanisch


Costs [CHF]

incl. 7.7% VAT
Production 1 loaf per group 390.00  flat-rate
Production 2 loafs per group 650.00  flat-rate
Translator costs (E/F/I/Sp) 140.00  flat-rate
Fresh cheese production
Per group up to 25 pers. 220.00  flat-rate
Guided tour 200.00  flat-rate

Included in the price

Cheese in the Stöckli (2 hours)
-   Production and supervision by cheese makers
-   Cheese loaf(s)
-   Care and storage of the loafs
-   Shipping
Fresh cheese (1 hour + 1 hour waiting time)
-   Production and supervision by cheese makers
-   1 cream cheese per participant to take away

Not included

-   outward and return journey
-   Additional storage Cheese

Optional extras

-   Farm tour
-   Apéro during cheese production
-   Lunch
-   Guided tour
-   Cheese tasting
-   horse-drawn carriage ride


Customers' views on this offer

Axel Prauser, Eurofins Scientific AG

26.11.2018

Die Führung und Degustation gaben uns einen ersten Eindruck, dass Käse ein besonderes Produkt ist, welches mit Liebe und Sorgfalt hergestellt wird. Das Käsen selbst fand in lockerer und entspannter Atmosphäre bei Apero und Wein statt. Käser Stephan beeindruckte uns mit seinem tiefen Fachwissen und bewies, dass Käsen Ruhe und Gelassenheit braucht. Tolle ATmosphäre im Stöckli am Freitag Abend und ein gelungener Start ins Wochenende.


Angela Reber, Swisslog AG

10.07.2018

Die Führung durch die Käserei - originell, mitreissend und mit philosophischem Ansatz hat uns alle begeistert und zum Nachdenken angeregt.
Wir hätten noch stundenlang zuhören können.
Diese Besichtigung ist absolut empfehlenswert!
Gerne wieder!


Jeanette Bolliger, Spontacts

28.02.2018

Der Anlass war wirklich ein voller Erfolg! Durch eine Verzögerung der Milchlieferung wurden uns sogar die Getränke spendiert. Alle Mitarbeiter waren super nett und das Käsen hat uns alle beeindruckt. Aufgrund der sybirischen Kälte haben wir uns alle ziemlich Nahe um das Kessi und das Feuer darunter gestellt.
Herzlich gerne wieder!


Angela Reber, Swisslog AG

24.01.2018

Unsere Teilnehmer waren tief beeindruckt von der informativen, mitreissenden Führung.
Der philosophische Ansatz hat uns zum Nachdenken angeregt. Wir hätten noch ewig zuhören können.
Vielen Dank dafür!


Doris Curty, Männerkochclub Liebistorf

26.09.2017

Das Käsen mit dem Käsermeister Toni war perfekt. Wir wissen nun, dass Käse herstellen «Milimeterarbeit» ist und sehr viel Kentnnis der Materie verlangt wird. Das hat Toni ganz gut erklärt und wir hatten einen entspannten und lehrreichen Tag im Emmental. Einzig das Käseteller im Anschluss fiel etwas «klein» aus und wir haben eigentlich für den Preis etwas mehr erwartet. Einige Männer von uns hätten gerne noch mehr gegessen.





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