Determining location...
Team Events
Free consultation 062 961 74 73
Team Events

Team Events arranges company outings and events for small and large companies throughout Switzerland. Plan directly with the organizer.

Proposal 66 of 126

Cheeses and wild herb hunting in Flumserberg

Cheeses and wild herb hunting in Flumserberg
Cheeses and wild herb hunting in Flumserberg
Cheeses and wild herb hunting in Flumserberg
In the mountain world you will discover wild herbs, learn about cheese making and enjoy regional and seasonal specialities.

Off on the mountain

Welcome to the Flumserberg! You will be greeted with a coffee and a homemade delicacy before you start to make cheese. Afterwards you strengthen yourself with a fine lunch consisting of regional and seasonal products. Depending on the weather, you can enjoy your meal in the rustic restaurant or on the beautiful terrace with a view of the Alps. After the meal you will go on a ramble through the mountain world with a wild herb specialist and will be introduced to the secrets of wild herbs.


Your program could look like this in detail

09.15 am: Welcome with coffee and croissants, then cheese during 2½ up to a maximum of 3 hours.

12.00: Lunch in the Sennästube (e.g. with salad, cheese cream spaetzle with Sennäbratwurst and chocolate mousse).

13.30 hrs: Wild herb ramble with herb specialist (1 to 1½ hours); in case of bad weather also possible indoors


The homemade cheese

When making cheese, you make two loaves of five to six kilos each. The maturing process takes four to six months. The longer the cheese matures, the more recent the cheese becomes. You can pick up the cheese at the right time or have it delivered. On request, the loaves can also be divided and, depending on the size of the group, packed and delivered in portions.




Size of group

10 to 25 people


Duration

1/2 day


Implementation

May till September


Location

Flumserberg, Alp Tannenboden Distanz show map


Languages

German


Costs [CHF]

excl. 7.7% VAT
from 10 pers. 135.00  /pers.

Included in the price

-   Wild herb raking (1-1.5 hours)
-   Cheese making (2.5 hours) with guided tour through Alp Tannenboden (+ 2 cheeses of 5-6kg each)
-   Lunch (regional-seasonal)
-   Coffee with homemade delicacy

Not included

-   outward and return journey
-   Drinks with the meal

Optional extras

-   Toboggan run
-   Climbing tower CLiiMBER

Customers' views on this offer

Gabriella Meyer, ibw ag

10.08.2020

Wir haben mit unseren Mitarbeitern den Wildkräuterstreifzug und das Käsen auf dem Flumserberg, sowie das feine Mittagessen in der "Sennenstube" sehr genossen!

Auch das anschliessende Apero in Quinten mit Erklärung zur Zucht der Seidenraupen war spannend.

Vielen Dank für die tolle Organisation!


Silke Schüssler, avisec ag

21.06.2018

Wir haben die Atmosphäre der Location direkt am See und das Essen sehr genossen.


Andrea Golob, WWS Wärme-Wassertechnik AG

06.06.2017

Vielen Dank, es hat alles super geklappt. Die Mitarbeiter waren alle begeistert und freuen sich jetzt schon auf den Käse, den es vor Weihnachten gibt.


Sabine Sahli, Kantonsspital Baden

07.09.2016

Guten Tag

Der Wildkräuterstreifzug war genial und sehr informativ. Die Begehung im Freien und das Aufsuchen der verschiedenen Pflanzen, wie auch die sehr professionellen Ausführungen von Doris waren super! Wir haben sehr vieles gelernt!

Das Käsen war ebenfalls ein tolles Erlebnis! Sehr guter Einbezug und sehr gute Erklärungen vom Käser Franz. Der Dialekt war gewöhnungsbedürftig:-) Wir hatten es sehr lustig und freuen uns sehr auf unseren eigenen Käse.

Das Mittagessen mit vorgängigem Apéro wie auch das Dessert waren sehr fein!

Vielen Dank für den super Tag in den Flumserbergen.


0 Proposal bookmarked
Request quotations | Send list | Delete list
© Outdoor Dreams GmbH | Hohengasse 19 | 3400 Burgdorf | 062 961 74 73 |
Besuchen Sie uns auf team-events.ch | artisten.ch | seminarlocations.ch
Team Events