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Proposal 53 of 81

Sushi workshop

Sushi workshop
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Sushi workshop
Learn how to prepare the popular Japanese delicacies in a team.

Japanese delicacies homemade

A Japanese cook learns the correct preparation of sushi for at least five years. This Sushi workshop does not last that long. In a short time you will learn the most important tricks of sushi preparation. Under professional guidance you will cook rice, cut fish, and shape and roll a nice selection of different sushi, which you can then enjoy in a team.


Origin and history of sushi

Sushi has its origin in the Southeast Asian region. It developed from the desire to preserve fresh raw fish by means of fermentation. For this purpose it was salted like cabbage and pressed for months in a barrel between layers of rice. The rice was first thrown away. Later it was discovered that fermentation could be shortened by dispensing with salt and pressure and instead adding vinegar to the rice. Based on this knowledge, modern sushi in all its variations was created.


Sushi variations

In the West, there are two main types of Sushi:

  • Nigiri: Rice topped with fish, seafood, fish roe or vegetables
  • Maki: Rice, fish or vegetables rolled up in nori leaves (algae).
Sushi not only looks decorative, but is also very healthy. Most fish combine several positive characteristics: they are low in fat, easily digestible, rich in protein and contain valuable unsaturated fatty acids and vitamins. Rice is rich in carbohydrates and provides energy. The nutrient-rich snacks are enjoying deservedly increasing popularity all over the world.




Size of group

8 to 30 people


Requirements

Electricity, running hot water and sufficient working space for events at your location


Duration

from 2.5 h


Implementation

all year round


Location

Lucerne and all of Switzerland Distanz show map


Languages

German, English


Costs [CHF]

incl. 7.7% VAT
Lucerne 6 to 10 pers. 1'250.00  flat-rate
each additional pers.
(Local in Lucerne up to max. 16th person) 100.00  /pers.
Travel costs per km 0.60  flat-rate
Travel time per hour 50.00  flat-rate

Included in the price

-   Sushi course
-   Cost of goods
-   Take Away Sushi

Not included

-   Beverages
-   Local rent for groups over 16 pers. in Lucerne

Optional extras

-   Sake tasting
-   wine tasting
-   Group courses for advanced learners


Customers' views on this offer

Cédric Stähli, POHN IT-Consulting GmbH

28.05.2018

Super Anlass. Doris ist mit viel Herzblut dabei und macht es echt super! Die Sushis waren sehr lecker!


Americo Mazzariello, Feller AG

18.09.2017

Super Abend mit Doris! Kann man nur weiterempfehlen


Helen Poletan, Hult

11.04.2013

Das Event war sehr erfolgreich und Doris hat es super gemacht! Kann ich wirklich nur weiter empfehlen. Team building und fun in einer Paket!


Wilma Hertach, PostFinance

06.06.2012

Wir hatten viel Spass mit Doris und unsere Sushis sind sehr gut gelungen!


Zuzana Dérer, SBB Cargo AG

07.02.2012

Der Sushi-Workshop war super. Nicht nur, dass wir viel gelernt haben - wir haben auch viel gelacht (Dank an die Sushi-Expertin) und gegessen.


Marion Erne, Holcim Group Support Ltd

22.11.2011

Vielen Dank für die Nachfrage! Wir waren begeistert vom Sushi-Workshop! Es hat alles wunderbar geklappt und Frau Brunner hat den Workshop sehr unterhaltsam gestaltet. Die verschiedenen Sushi-Kreationen haben sogar die nicht Sushi-Liebhaber auf den Geschmack gebracht. Ein toller Team-Building-Event, den wir gerne weiterempfehlen!


Kristin Buchenhorner, Cablecom

25.09.2008

Wir haben den Anlass auf der Rigi durchgeführt, das war eine tolle Kombination! Es hat allen Teilnehmern Spass gemacht, das Sushi selber zuzubereiten und geschmeckt hat's auch köstlich. Die Einführung und die Gestaltung war sehr interessant. Ich würde den Anlass jederzeit weiterempfehlen.


Barbara Willi, Basler Versicherungen

22.08.2008

Der "Sushi-Workshop" hat uns grossen Spass gemacht. Die Köchin ist eine tolle Gastgeberin. Diesen Event werden wir gerne weiterempfehlen. Das Programm ist für jedermann (auch für Nicht-Fischliebhaber) geeignet.


Sonja Wildberger, Lyreco AG

25.04.2008

Unser Sushi Kurs war einfach super! Stephanie hat eine tolle Art das "Handwerk" rüber zu bringen und wir hatten viel Spass. Natürlich habe wir auch einiges über die Geschichte der Sushi erfahren und das Essen kam auch nicht kurz - im Gegenteil wir konnten uns am Tag danach noch den Bauch voll schlagen, so viel hat's gegeben.
Ein rundum gelungener Anlass also! Danke und schöne Grüsse vom Lyreco Finance-Team.


Barbara Huber, Calida AG

14.11.2007

Der Sushi Workshop war einfach genial! Die Sushiexpertin hat uns in die Kunst der Sushi Zubereitung eingeführt. Anschliessend durften wir selbst Hand anlegen, was allen Teilnehmer grossen Spass bereitet hat.
Empfehlenswert ist ebenfalls auch die Lokalität in Luzern. Ein optimaler Ort für einen solchen Anlass, da eine familiäre und sehr gemütliche Atmosphäre herrscht.
Vielen herzlichen Dank bei dieser Gelegenheit für den tollen Abend!





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